Tuzda Balık




Hiç TUZDA BALIK Yemişmiydiniz? Gerçekten balığın tüm lezzetini, tadını içinde saklayarak pişmesini sağlayan tuzda pişirme yöntemi Balık restorantlarındaki özel yeri ve ateşli gösterişli sunumuna rağmen aslında yapımı çok kolay bir yemek.. Denemeye değer….

tuzdabalik

 

Malzemeler:

 

  • 2 adet iri çupra veya levrek, balıkların pullarını ayıklatmayın ve bütün bırakın. (çok iri olmayan lagos veya somon balığı denenebilir)
  • 2 kilo kadar iri tuz veya sofra tuzu
  • 3-4 yumurta akı
  • su
  • arzuya göre balığa doldurmak için defne yaprağı, maydanoz
  • aluminyum folyo
    tuzdabalik1tuzdabalik2 tuzdabalik3 tuzdabalik4 tuzdabalik5
Yapılışı:
  1. Balıkları yıkayıp iyice durulayın.
  2. Balıklardan biraz daha büyük bir tepsiye kolay temizlik amacıyla aluminyum folyo serin.
  3. Öncelikle 1 buçuk kg. kadar tuzu bir kapta yumurta akı ve yeterince su ile katı kıvamda karıştırın. Sulu olmamasına dikkat edin.
  4. Karışımın yaklaşık üçte biri ile balıklarınızı üzerine alacağınız iki tane yatak oluşturun. (balığın uzunluğunda dikdörtgen şeklinde)
  5. Balığın karnına defne yaprağı, maydanoz vs. ile doldurup kapatın ve tuz yatağına yerleştirin.
  6. Kalan yumurta aklı tuz ile balıkların her tarafını iyice kaplayın. Balığın hiçbir yeri görünmemelidir. Gerekirse biraz daha tuzla suyu katıca karıştırıp heryerini sıvayın.
  7. İsterseniz bıçak yardımıyla tuza balık şekli verip üzerine pullar çizebilirsiniz.
  8. Isıtılmış 200C- 220C dereceli fırında balığın büyüklüğüne göre 30-45 dakika arası pişirin.
  9. Restorantlarda olduğu gibi ufak bir gösteri yapmak istiyorsanız ispirto veya kolonyayı sertleşmiş tuza serpiştirip kibritle yakın ve alevleri seyredin.
  10. Ardından adi bir bıçak ve çekiç yardımıyla (veya büyük bir bıçağın sapıyla) balığa gelmeden dikkatlice tuzu kırın. Balığın derisinide sıyırdıktan sonra servis tabağına alıp salata ve patates kızartması ile servis yapın.


 




1 yorum

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)