Tamek Geleneksel Yemek Yarışması




tamek

Tamek Mutfak Keyfi sitesinin düzenlediği Geleneksel Yemek Yarışması’nda finale kalanlar belli olmuş. Hepsini tebrik ediyorum. Tarifler gerçekten güzel görünüyor. Geleneksel olan yarışmadan malesef benim bu sene yeni haberim oldu. Tamek’in ürünlerinden oluşan hediye sepeti İstanbul’da yaşanan sel felaketinden dolayı elime geç ulaştığı için bu ürünlerle yarışma için yemek hazırlayamadım. Ancak böyle bir jest gerçekten onure edici, Tamek’e ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yemek yarışmasının bir dahaki seneye daha da zevkli geçmesi için yardimci olacagini tahmin ettigim ufak eleştirilerim olacak. Öncelikle finale kalanları sadece halk oylaması ile seçilmesi ilk bakışta adil gibi görünse de aslında okadar da masum değil. Çünki blogu olup biraz tanınanlar yada internette birçok arkadaşı olanların oy toplamasının daha kolay olacağını takdir edersiniz. Yapılan yemek tarifi oylara değer tarif olsun ya da olmasın. Bu yüzden halk oylaması açılsa bile son kararın profesyonellerce verilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum.

İkincisi yarışmanın takip edildiği sitenin düzeni tarifleri tümüne kolaylıkla ulaşılabilecek kategorik bir düzenlemede (ana yemek, hamur işi, tatlı vs.) tarifler daha rahat seçilir ve sıyrılabilirdi. Hatta kategori birincileri seçilebilirdi. En çok oy alanlar en üstlerde göründüğü için oy oyu çekmiş oluyor.  Ve ben açıkçası tariflerde ileriye doğru 10’ar 10’ar bakmaya devam ederken 5-6 cı sayfada sıkıldım ve 60-70lere kadar giden sayfa sayısındaki tarifleri hiç görmedim bile.

Bu eleştirilerimi yukarıda da belirttiğim gibi kötülemek amaçlı değil, her seferinde daha iyiye giden, kaliteli ve zevkli yarışmalar ve etkinlikleri görebilmek için yazdım. Sizinde bu konuda varsa düşüncelerinizi duymak isterim. Tekrar finale kalanları tebrik ediyor ve Tamek’in sitesinde toplanan birbirinden güzel tariflerden göze çarpanları zaman zaman deneyeceğimi belirtmek istiyorum…




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)