Portakal Kabuğu Reçeli




Aroması yüksek, taze ekmeğe sürülmüş bir parça kaymak veya tereyağına ferahlatıcı tadıyla eşlik edecek güzel bir reçel tarifi daha. Portakal kabuğu reçelini yaparken damak zevkinize göre aroma yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz. Portakal kabuklarını daha yoğun aromalı tutmak için sadece birkez kaynatıp suyu dökün. Daha tatsız, az aromalı istiyorsanız iki veya üç kere kaynatıp suyu dökün ve portakal kabuğu rendelerini eklemeyin.
portakalkabugureceli3

 

Malzemeler:

  • Malzemeler:
  • 5 adet portakal
  • 1 kg. tozşeker (4-5 su bardağı)
  • 2 su bardağı su
  • yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı (tepeleme değil) limon tuzu
Yapılışı:…
  1. Portakalları iyice yıkayın. Rendenin en ince yerinden (veya tercihen mikro rende ile) portakalların en dış turuncu kısımlarını hafif rendeden geçirip bu kabukları bir kapta toplayın. Portakal kabugu rendesine 3-4 yemek kaşığı tozşekeri serpiştirip kaşıkla karıştırıp bekletin.
  2. Portakalların baş kısımlarını alıp bıçakla boydan 4-5 çizikle kabukları çizip soyun (Yerken soyduğumuz gibi)
  3. Kabukları bıçakla önce şerit şerit kesin. Sonra tekrar bunları keserek ufak dikdörtgenlere bölün.
  4. Ufak bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatın.
  5. Suyu boşaltıp yeni su ekleyin ve arzuya göre bir taşım daha kaynatın veya kabukların kendi sıcaklığında bekletip suyu dökün.
  6. Tozşeker ve suyu büyükçe bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca (yaklaşık 10 dakika) portakal kabuklarını ve damak tadınıza göre 1 tatlı kaşığı kadar şekerli potakal kabuğu rendesini ekleyip orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  7. Porselen veya cam bir tabağa kaynayan reçele batırıp çıkardığınız bir çataldan bir parça reçel damlatın. Damla fazla dağılmadan top gibi kalıyorsa reçeliniz koyulaşmış demektir. Bu testi yaparken reçele bulanmış çatalı damlatmadan önce, havada hafif çevirerek bekletip ılınmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra temiz kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip beklettikten sonra buzdolabında saklayın.




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)