Emirgan'da Lale Zamanı




Her sene bahar aylarında doğanın canlanmasıyla İstanbul ayrı bir renkleniyor. Özellikle Nisan ayında Lale zamanı geçmeden lalelerin oluşturduğu renk cümbüşünü görebilmek için neredeyse tüm İstanbullular parklara akın ediyorlar. İstanbul’un  artık heryeri lalelerle dolu olsa da Emirgan Korusu lalelere doymak için akla gelen ilk yer. Bizde hafta içinde Kekevi mutfağından biraz olsun sıyrılıp hem bu güzellikleri görüp ilham almak hemde size de biraz olsun yansıtmak için fotoğraf makinemizi ve kameramızı alıp yollara düştük.

Hafta içini seçmiştik. Zira artık İstanbul’da hafta sonları park, bahçe, sahiller ve AVM ler de iğne atsanız yere düşmez hale geliyor. Daha sakin olur düşüncesiyle 10.30 gibi yoldayız. Saat 11 gibi Taksim’de 42T Bahçeköy otobüsü kalkmak üzereyken yetiştik. Otobüs yoluyla gitmek isteyenler için Emirgan korusundan geçen hatlar

22 İSTİNYE DEREİÇİ – KABATAŞ
22RE FATİH SULTAN MEHMET – KABATAŞ
25E SARIYER – KABATAŞ
40 SARIYER – TAKSİM
40T İSTİNYE DEREİÇİ-TAKSİM
42R BAHÇEKÖY-RUMELİHİSARÜSTÜ
42T BAHÇEKÖY-TAKSİM
59RH RUMELİHİSARÜSTÜ-İSTİNYE-HACIOSMAN METRO

Sahil yolundan giderek iki kıtayı bağlayan iki köprüyü de geçtikten sonra Emirgan’a 11.35 civarında varıyoruz. Zaman zaman trafik olsa da yine de İstanbul için çok uzun bir yolculuk sayılmaz. Otobüsten inerken taze boğaz havası bizi karşılıyarak tüm yol yorgunluğumuz alıyor.  Emirgan Korusuna giden ilk yokuşu çıkmaya başladığımızda tenha bir koru hayalimiz boşa çıkıyor.

 Okullardan servislerle gelen öğrenciler akın akın koruya girmek için yokuşu tırmanıyor; koruya girmeden su, gözleme, çekirdek, kağıt helva gibi şeyler almak isteyenler için tezgahlardan insanlar alışveriş yapıyorlardı.

Koruya girmek için sirada bekleyen arabalar dizilmis, bir tanesinin altından yanık türü kötü kokular yayan dumanlar çıkıyor. Birisi uyarmak için yaklaşıyor arabaya. Belli ki lalelere bu kadar yakınken o arabadakiler yolculuğunu kesmek zorunda kalacak.

Piknik sofraları çoktan kurulmuş, sohbetler koyu, çocuklar etrafta koşuşturuyor. Her yer capcanlı..

Lalelerse tüm ihtişamıyla kucak açıyor. Peyzaj harika. Çeşitli temalar işlenmiş.

En çok ilgi çekeni lale ve üzüm sümbüllerinden oluşan, üzerindeki ufak köprüsü ile karşıya geçebileceğiniz dere…

Herkes sadece birkaç hafta sürecek bu güzellikleri en güzel şekilde karelere aktarmanın peşinde. Bizde bu kervana katılıyoruz. Daha büyük izlemek için galeride sağ alttaki Fs tuşuna basın.

[flagallery gid=1 name=Gallery]

 




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)