Lİmonlu Cheesecake Tarifi / Ayşenur Altan




Limonlu Cheesecake, yoğun aromalı ve ferahlatan tadıyla cheesecake sevenlerin ilk tercihlerinden olacak nefis bir cheesecake çeşidi. Özellikle limon kremasıyla bu tatlıya bayılacaksınız.

İyi bir cheesecake yapmak sanılanın aksine hiç te zor değil. Ancak bazı püf noktaları var ve bunları esgeçerseniz istediğiniz kıvamı yakalayamayabilirsiniz. Mesela cheesecake in pişme derecesini geçerseniz yumuşak kremalı bir kıvam yerine kurumuş bir cheesecake iniz olur. Eğer tarifi adım adım uygularsanız çoğu pastane, cafelerde yediğiniz veya hazır aldığınızdan çok daha lezzetli bir cheesecake yaptığınıza siz de şaşırabilirsiniz 🙂


Limonlu Cheesecake İçin Malzemeler:

  • Cheesecake tabanı için:
  • 1 buçuk paket yulaflı bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı veya daha az kavrulmuş fındık
  • limonlu peynirli krema için:
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 2 paket 200gr.lık krem peynir (oda ısısında)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 adet iri yumurta  (oda ısısında)
  • yarım paket süt kreması  (oda ısısında)
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • limon sosu için:
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım su bardağı tozşeker
  • 1 limon suyu+ 1 su bardağı suya tamamlayın
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • arzuya göre renk vermek için çay kaşığı ucuyla zerdeçal veya kullanıyorsanız çok az sarı gıda boyası
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

limonlucheesecakew

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  1. Taban malzemelerini geniş hazneli mutfak robotuna aktarıp çekin.
  2. Elinizle bastırınca ıslak kum kıvamında birleşen bir kıvamı olmalı, gerekirse biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
  3. Kelepçeli kalıba karışımı yayıp kaşıkla veya elinizle yanlardan hafifi bir duvar olacak şekilde düzelterek yayıp bastırın ve buzlukta bekletin.
  4. Oda ısısındaki krem peyniri, ince limon kabuğu rendesini ve şekeri aynı robotta birleşene kadar karıştırın.
  5. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın.
  6. Limon suyunu ve kremayı ekleyip tekrar basıp çekerek çok fazla çalıştırmadan karıştırın.
  7. En son unu ilave edip karıştırın ve tabanın üstüne boşaltın.
  8. YOUTUBE KANALIMI TAKİBE ALARAK YENİ TARİFLERDEN HABERDAR OLUN

  9. 160C dereceli fırına içinde yarıya kadar kaynamış sıcak su olan bir fırın kabı koyun ve cheesecake i de yanına koyun.
  10. Yaklaşık 45 dakika orta kısmı hala hafif cıvık olacak şekilde katılaşana kadar pişirin.
  11. Fırın kapağına tahta kaşık sapı koyup aralıklı kapatın ve cheesecake i fırın için en az yarım 1 saat soğutun. (Birden dışarı alırsanız çatlayabilir)
  12. Cheesecake i dışarı alıp buzdolabında iyice soğutun.
  13. Limon kreması için tereyağı hariç malzemeleri ufak bir tencerede karıştırıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiden hafif cıvık bir kıvam olmalı. Katı olursa biraz su ilavesi yapabilirsiniz (1-2 yemek kaşığı)
  14. Kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 15 dakika kadar kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
  15. Soğuk cheesecake üzerine yayıp düzeltin. Sos sertleştikten sonra dilimleyerek ince limon kabuğu şeritleri ile süsleyip servis yapın.

limonlucheesecakw2

 




39 yorum

  1. Did you calculate how much saturated fat, sugar, and calories this desert has? Enough to cause diabetics, high cholesterol levels, besides making people become grossly fat, if they keep eating this type of empty-calorie,junk foods ?

    You gave good directions, some of your recipes are very unhealthy .

    • Hello Dilmeran, i understand you. You are right. But when i asked my followers this was the most wanted recipe. Also compare to most of the American recipes this has less fat less. Most of them use 4 package of cream cheese which is way high for me too. Wish i give more healthier recipes but when i do people don’t even watch it here in Turkey. Thanks for the comment. Nice to hear from you again 🙂

    • Merhaba Yasemin Hanım, yumurta peynirle birleşip pişerek üst katmanının katılaşmasını sağlıyor. ASlında birçok tarife göre yumurtası çok fazla ama sağlık sorunu vs. ile azaltmak isterseniz belki iki yumurta ve biraz daha un ile de olabiir ama kıvamı değişecektir

  2. Merhaba Aysenur abla
    Bunu anlamadım
    Yarım lımon suyu yarım bardak suyla katıyoruz? 1 limon suyu+ 1 su bardağı suya tamamlayın
    Bunu anlata bılırmısınız?acele sımdı hazırlıyorum?

  3. Merhaba tarifinizi dun yaptim olculeri birebir uyguladim yanliz peynirli sosu hazırlarken siz 2 yemek kasigi un kullanmissiniz ama ben bu karışıma 2 yemek kasigi un koydugum da aşırı civik oldugu icin 4 5 yemek kasigi un eklemek zorun da kaldim anca sizin gibi koyulasti sonuc olarak tadi berbat oldu pisince kek gibi bisey oldu peynirli kremasi yani sizinkiyle alakasi yok cok uzuldum cok ugrasmistim neden böle oldu sizce herseyi tam uyguladim?

    • Merhaba Burcu, peynirli üst zaten cıvık oluyor ilk anda. sonradan fırında sertleşiyor ama üzeri hala hafif cıvık kalmalı ki o kremalı dokusunu korusun. Un fazla olunca haliyle katı olmuştur. Bir dahakine un ölçüsü ile oynamadan yapıp fırında pişme süresine dikkat edersen olacaktır inşallah. orta kısmı hala hafif cıvık gib olacak soğurken de katılaşmaya devam ediyor zaten

  4. Harika harika harika??Ramazan’dan önce yapmıştım bayıldık,bayram sonrası ilk işim tekrar yapmak olacak. Kıvamı sosu kokusu tadı herşeyiyle enfes oldu,tarif için teşekkürler ♥️

  5. Merhaba, tarifinizi bikaç seferdir severek ve ölçülerini birebir uygulayarak yapıyorum fakat piştikten ve limon sosunu döktükten sonra bi türlü peynir kreması gözükmüyo, yani ortada hiç beyazlık yok sadece üstü limon soslu bi kekmiş gibi gözüküyo ve çok ince oluyo. Bunları düzeltmek için ne yapabilirim acaba?

  6. Ayşenur Hanım öncelikle teşekkürler, çok sevdiğim ve dışarıda 1 dilimine hem de sağlıksız versiyonlarına dünya para verip yediğim cheesecake’i yapmayı sizden öğrendim ve ilk yaptığımdan beri de çok güzel oluyor ve video anlatımı harika.
    Ancak söyle bir durum var: 45 dakika gibi bir süreye en başından beri uymuyorum. 15. Dakikadan itibaren kontrol ederek pişiriyorum, genellikle de 20. Dakikada ortası cıvık kenarları pişmiş bir şekilde tam cheesecake kıvamında oluyor. Fırın 150-170 dereceye ayarlı. Bu 45 dakika insanları yanlış yönlendiriyor olabilir.
    Bir de lütfen tabanı için hazır bisküvi değil de güzel bir kurabiye tarifi verseniz, sağlıklı malzemelerle ve fazla yağlı olmayacak şekilde. Teşekkürler

    • Merhaba Yasemin Hanım,
      teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için. Tarifimi sürekli uyguluyor olmanıza sevindim. Aslında süre her zaman fırından fırına değişiyor malesef. Belirtmek lazım aralığın farklı olabileceğini. Ancak sizin için 20 dakika yetmesi beni şaşırttı 🙂 Gerçekten kısa bire süre çünki. Sadece en orta kısmı diyelim ki 3 cm çapında bir kısım hala cıvıkken ben olmuştur gibi kabul ediyorum. Sizinde öylemi? Çatlama oluoyr mu? Fırın daha hızlı pişiriyorda olabilir tabi. Ama ben yine de düzeltme yapacağım tarifte teşekkür edeirm

  7. Ayşenur hanım ellerinize kollarınıza sağlık tarifi birebir uyguladım harika oldu
    misafirlerim de çok beğendi tarif için çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim…

1 geri izleme / bildirim

  1. Limonlu Cheesecake - Ayşenur Altan | Videolu Yemek Tarifleri

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)