20 Kişilik Davet Menüsü Hazırlıkları – Ayşenur Altan




Kalabalık misafiriniz ağırlayacaksınız ve ne yapsam diye düşünüyorsunuz. Genellikle tasvip etmesek, fazla bulsak da artık çay davetlerinde sofralar birbiri ile yarışır oldu. Bu da malesef hazırlıkları daha da zorlu hale getiriyor ve bazen misafir almaktan çekinmeye kadar gidebiliyor. Misafire ikram elbette önemli ama açırıya kaçmamak ve nimetlerin değerini bilmek de bir o kadar hatırımızda olmalı.

Ben de kızım arkadaşlarını evimize davet edince, davetten önceki gün nasıl hazırlık yaptığımı, çay menüsü olarak neler seçtiğimi sizinle de paylaşmak istedim. Özellikle sayıca fazla misafirde menüyü az tutup miktarını artırmak yerine farklı çeşitler sunmak daha uygun oluyor. Mesela börekleri farklı harçlarla çeşitlendirip alternatifler sunmak gibi. Misafirlerim sabah erken saatte gelecekleri için aynı güne fazla birşey bırakmamaya çalıştım.

Çay Saati Menümde olanlar:

Pandispanya dinlenince daha güzel kesiliyor ve şekil alıyor. Kavanoz kurabiyeleri de hem bayatlamıyor hem de lezzeti daha iyi oturuyor. Bu sebeple iki gün öncesinin akşamı kurabiyeleri ve pastanın pandispanyasını pişirdim. Pasta kremasını da pişirip dolaba kaldırdım.

Ertesi gün böreklerin içi için patates, tavuklu salata için tavukları haşladım. . Galeta unlu börek yaparak sarıp streçleyip fırın tepsisinde buzdolabına kaldırdım.  Kavanoz kurabiyelerini tarçın, kakao ve pudra şekerine bulayarak üç çeşide çevirdim 🙂 Mozaik pastayı da hazırlayıp minik üçgenlere kesecek biçimde şekillendirip derin dondurucuya kaldırdım. Pastanın kremşantisini çırpıp pastanın katlarını birleştirdim. Aralarını çilek ve muz ile doldurdum.

Misafirlerin geleceği  sabah mayalı bir poğaça hamuru yoğurdum, börekleri çıkarıp fırına yerleştirdim. Gelmelerine 1 saat kala pişirdim. Mayalı hamur ile zeytinli ve salçalı çörekler pişirdim. Tel şehriye salatasını hazırladım ve tüm hazırlıklarım biterken misafirlerim de geldi. Sofrayı kurmama onlar yardım ettiler 🙂 Daha fazla ayrıntıyı videodan da izleyebilirsiniz.

 

BİR BUÇUK ÖLÇÜ NİŞASTALI PANDİSPANYA TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

  • 6 yumurta 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk bardak un
  • 3/4 bardak nişasta
  • 1er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yapılışını nişastalı pandispanya videosundaki gibi yapabilirsiniz. Unu eklemeden önce su ve sıvıyağı ekleyin ve elenmiş kuru karışımları ekleyip hafifçe karıştırın birbirine geçene kadar..




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)