Efsane Gurme Vişneli Dondurma Tarifi🍨İddia Ediyorum markette böylesini bulamazsın | Ayşenur Altan




Tamamen katkısız, yoğun vişne aroması, rengi ve dokusuyla mükemmel bir vişneli dondurma tarifi.. Malzemeler çok basit ve bir o kadar lezzetli bu dondurmaya ba-yı-la-cak-sı-nız 🙂

Vişneli Dondurma İçin Malzemeler:

 

  • yarım kilo veya sapından ayıklanmış 2 su bardağı dolusu vişne (çekirdekleri kalsın, dondurulmuşda kullanabilirsiniz ama mevsimiinde tazesini tercih edin)
  • 3/4 su bardağı (yarım bardaktan 2 parmak fazla) tozşeker
  • 1 veya 1 buçuk su bardağı yağlı süt
  • 1 paket süt kreması (200ml)

Vişneli Dondurma Nasıl Yapılır?

  1. Saplarını ayıklayıp yıkadığınız vişneleri orta boy bir tavaya alın.
  2. Üzerine tozşekeri serpip ocağı orta kısıkta açın ve karıştırmaya başlayın. Sulanıp şeker eriyince kısık ateşte ara sıra karıştırıp kontrol ederek yarım saat suyunu çekip hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  3. Çekirdeklerini ayıklayıp ayrı bir kaba alın ve vişneleri de blender kabına aktarın. Ayıklama bitince kalan koyu kıvamlı suyuda vişnelerin üzerine döküp blender ile veya mutfak robotunda püre haline getirin. Karışımı buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun.
  4. Vişne çekirdeklerinin üstüne yarım su bardağı süt ekleyip beklemeye alın.
  5. Süt kremasını orta boy bir kaseye alıp mikserle kabarıp iki katına kadar çıkana kadar çırpın. Tekrar kremayı da buzdolabına alıp iyice soğutun. İsterseniz vişne sosunu derin dondurucuya alıp daha çabuk soğumasına yardımcı olabilirsiniz.
  6. Soğuyan vişne sosunu kremanın içine aktarıp karıştırın. sütün içinde bekleyen çekirdekleri de bir süzgeçten süzün atın ve sütü ilave edin. Eğer yoğun kıvamlı daha yağlıca zengin bir dondurma istiyorsanız yarım bardak, biraz daha hafif olsun diyorsanız 1 bardak daha yine buz gibi soğuk sütü ekleyip karıştırın.
  7. Elde ettiniz vişneli dondurma karışımını dondurma makinesine aktarıp çalıştırın. Veya alternatif olarak:
  8. Karışımı geniş bir kapaklı plastik kaba aktarıp düzeltin ve kapağını kapatmadan derin dondurucuda 1-2 saat bekletin.
  9. Çıkarıp çatalla donan kenar kısımları ortaya alıp ezerek karıştırın ve tekrar dondurucuya kaldırıp bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın. Dondurmanız giderek katılaşacak ama donan buz kristallerini karıştırıp ezdikçe kremamsı dondurma kıvamını alacaktır. Ne kadar iyi karıştırırsanız okadar güzel kıvamlı bir dondurmanız olur. Karıştırma işlemini el mikseri ile yapmayı da deneyebilirsiniz. Ayrıca elde yapmak için bu tarifimi izleyin: https://www.youtube.com/watch?v=wcygKEme3PE
  10. Son karıştırmadan sonra iyice dondurup afiyetle servis edebilirsiniz. 🙂

 




4 yorum

  1. Bu muhteşem tarif için teşekkür ederim.Yıllardır çok çeşitli dondurmalar yaptım ama bu tarif denediğim en başarılı dondurma oldu.Kıvamı,lezzeti kusursuz tam bir vişne şöleni…..Harikasınız….

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)