İncir Uyutması




Bu tatlıyı rahmetli babaannem yaparmış. Yöresel eskilerden gelen bir lezzet. Kastamonu’da bilinen bir sütlü tatlı ama araştırınca birçok yerde de yapıldığını gördüm. İçinde rafine şeker, un, yağ olmayan nefis bir tatlı. Tatlılarda şeker kullanmak istemeyenler için birebir yapımı çok basit. Birkaç püf noktası var tabiki..

Öncelikle incir miktarı 1 su bardağı (250ml) için 3 büyük incir yeterli oluyor. İsterseniz 1 tane daha ekleyebilirsiniz. İncirden gelen tatlılık ve lezzet fazla olduğu için tavsiyem ufak kaplara paylaştırmanız.

Ben 3 su bardağı süt ve 9 incirle tarifi uyguladım ve videoda gördüğünüz gibi 6 kase elde ettim.

Eğer 1 litre sütle yaparsanız 12-14 incir yeterli olacaktır.

Üzerini süslemek için toz tarçın ve iri kıyılmış ceviz serpiştirdim.

İNCİR UYUTMASI İÇİN MALZEMELER:

  • 3 su bardağı süt
  • 9-10 adet incir

Yapılışı:

  1. İncirleri biraz sıcak suda yarım saat yumuşayana kadar bekletin.
  2. Suyunu süzüp sapını kesin ve ufak küplere doğrayın.
  3. Sütü yoğurt mayalar gibi serçe parmağınızı batırdığınızda elinizin dayanacağı sıcaklıkta ısıtın. İncirleri ekleyip birazda blenderda hafif iri parçalar arada kalacak kadar çekip vakit kaybetmeden kaselere paylaştırın.
  4. üzerini bir mutfak bezi ile örtüp mutfağın sıcak bir yerinde 2 saat mayalandırın. Ben yoğurdu yaptığım gibi fırın içinde beklettim.
  5. İncir uyutması tatlısı sertleştikten sonra buzdolabında soğutup istediğiniz gibi süsleyerek soğuk olarak servis edin.

Tariflerimi kaçırmamak için kanalımı takibe alın: http://www.youtube.com/user/nuraltan?sub_confirmation=1




7 yorum

  1. Muhtesem bir Incir tatlisi/Muhalebisi.Cok deyisik pasit pratik katkisiz tam agzimiza gore hele bizimkusak gibi 70 yasi civarindakiler icin SAKAL OYNATMAZ TATLISI MUBAREK.:))))))))) Danimarkadan sevgiler En kisa zamanda yapacagim soz. Zaten 6 aydir incirlerimi ne yapayim diye sakliyordum kiyamamistim cok sevdigim incirlerime ama simdi zamani geldi Sevgiler

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)