Hakkında

 

1978 Almanya Doğumlu. Mezun olduğu İstanbul Üniversitesinden sonra bir süre diş teknikeri olarak çalıştı. 1999 yılında evlenip Newyork’a yerleşti. Yeni tarifler denemeyi seven biri olarak mutfakla yakın ilişkisi o yıllarda arttı. O zamanlar yeni gelişen internet ve dijital fotoğrafçılığa olan tutkusu mutfakla birleşince tariflerini internet ortamında paylaşmaya başladı ve kendi tasarımıyla yemek tariflerini paylaştığı web sitesini kurdu.
Zamanla yazılı tarif yeterli gelmeyince videolu içerikler paylaşmaya karar verdi ve ilk Youtuber’lardan olarak 15 Kasım 2011 de ilk videosunu yükledi. 1 Milyonu geçen ilk Türkçe yemek videosu kendisine ait. Zamanla TRT ve bir çok ulusal kanaldan teklifler alarak TV programlarına katıldı. 300.000 abone sayısı ve 92Milyon dan fazla izlenmeye sahip youtube kanalında tek kişilik ekiple ürettiği içerikleriyle yeni jenerasyon ve genç kuşağa mutfakta yardımcı olmaya devam ediyor.

Youtube: http://www.youtube.com/nuraltan

İnstagram: http://instagram.com/kekevicom @kekevicom

Facebook: http://www.facebook.com/kekevi

Twitter: https://twitter.com/kekevi

PR ve Reklam için: nuraltan @ gmail.com

 

36 yorum

  1. Ayşenur Hanım,

    Yıllardır Türkiye’de yaşıyorum. Geleneksel pecan pielarımız yapmak için genelde yurtdışından pekan cevizi getiriyoruz fakat bu sene pekanlarımız yetişmeyecek. Türkiye içinde nereden alınıabilir biliyor musunuz?

    Saygılarımla.

  2. Merhaba Steve,
    Pecan Pie’i bende Amerika’da yasarken yapmıştım ve burda maalesef bulamadım. Ancak sizin için internette yaptığım ufak bir araştırmada Akdenizde yetiştirilme çalışmaları olduğunu öğrendim. BATEM (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü)ile irtibata geçip ürünü kargo ile yada nasıl temin edebileceğinizi sorabilirsiniz. Şu link işinize yarayabilir:
    http://batem.gov.tr/haber/haftalar/ceviz/pikan.htm
    Ayrica su linkte te az once satisini gordum.
    http://www.tarimsalpazarlama.com/store/viewAuction.asp?idProduct=900
    Pekan cevizini bir şekilde temin ettiğiniz taktirde bunu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

  3. Merhaba,
    Kısa süre önce tanıştığım siteniz sayseinde tariflerinize hayran kaldım. Yapımı rahat, kolay ve çok lezzetli bir çok tarifi evde denedim ve tüm ev halkı hayran kaldık..Emeğinize sağlık..
    Sitede gezinirken çok zaman kaybetmeme sebep olan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum zeytinyağlılar/mezeler için ayrıca bir kategori olsa o tarifleri arayanlar için daha rahat olmazmı?

    • Merhaba Lale Hanım,
      Sitemiz hakkında yaptığınız hoş yorum için teşekkür ederiz. Önerinizi dikkate alıp ayrı bir bölüm açacağız. Sizinde bizimle paylaşmak istediğiniz tarifleriniz varsa bunları da uygulayıp yayınlamaktan mutluluk duyarız.

  4. merhaba lale hanım, sitenizi cok onem verdiğim iş arkadaşlarımızın yemege gelmek ıstemeleri ve benım elımın ayagımın bırbırıne karıstıgı donemde buldum ve hayran kaldım yaptıklarım dostlarım ve esım tarafından cok begenıldı yalnız bır sorun oldu benım yapmadıgımdan supelendıler :))) o kadar guzeldı yanı sızden bır ıstegım var meze tarıflerı sankı bıraz yetersız gıbı ustume vazıfe deıl ama daha fazla tarıf koysanız olur mu? daha cok sasırtmak ıstedıgım ınsan var:)))

    • Merhaba Hülya Hanım,
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Misafirleriniz tarafından beğeni almanız beni çok memnun etti. Haklısınız, meze tariflerine ağırlık vermemiz lazım. Önerinizi dikkate alacağız. Bu arada yorumlardan dolayı karıştı sanırım. Ben Ayşenur..Hoşçakalın.

  5. tarifler çok ğüzel teşekkürler sayenizde kızıma kek kitabı hazırlıyorum süpersiniz. Kızım kek yapmayı seviyor mutfakta bir numaralı takipcim sizden aldıgım tariflerle ve kendi tariflerimi bir ajandaya yazıyorum kızıma ğüzel bir hediye olacak henüz 7yaşında ne yapsak acaba dedigimde annecim kekevine bakalım diyor sadece okumakla kalmıyoruz deniyoruz not alıyoruz kek evini çok seviyoruz

  6. merhaba.sizin tariflerinizi youtubeden takip ediyordum.ilk defa bir siteye üye olmak istedim ve kekevi.com a gittim bir türlü üye ol butonuna ulaşamadım.allahtan facebook varmş..size nasıl teşekkür etsem ellerinize kollarınıza sağlık haaarikasınız..sizden bir taritif alıpta güzel yapamama ihtimali yok gibi..merak edipde denemeye cesaret edemediğim birçok tarifi sayenizde ilk denemede usta gibi yaptım..iyiki varsnız

  7. tariflerinize takılıp kaldım hala ayrılamıyorum.uzun süredir pizza yapmamıştım .sizin tarifinizle yaptım eşim bu sefer hamuru tutturmuşsun çok güzel olmuş dedi sonra sizin sitenizi gösterdim belki bana mutfak şefinden alır sizin sayenizde ..sizin önerebileceğiniz bir makine varmı ben şu anda fakirin bütün alet ve edevatı çelik olanında sabitlendim fiyatıda biraz uygun gibi öneride bulunursanız sevinirim.

    • Merhaba Zehra Hanim, teşekkürler tariflerimi beğenmenize sevindim. Makinem Kitchen Aid, oldukça memnunum ama Türkiye de malesef pahalı. Diğer markaları da denemedim ama önerebileceğim motor gücüne bakın. Yeri geldiğinde 5-10 dakika çalıştığı için güçlü bir motor lazım. Aklıma ilk gelen bu, sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz. İnşallah istediğiniz gibi bir alet alırsınız…

  8. biraz araştırma yaptığımda motor gücü fazla olduğunda yerinden oynadığını yazanlar var.bu bi sorunmudur yoksa dikkate almamalımıyım.parçalarının çelik olup olmaması önemlimidir.plastik parçalar kırılabilirmi..

    • Kitchen Aid için mi diyorsunuz? Çok hafif bir oynama oluyor ama bu esneklikten kaynaklı bir payı var sanıyorum. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Birde çok doldurursanız ve sert mayalı hamur yaparsanız bu olur. Bu hamurlarda 2den fazla arttırmak doğru değil zaten ve yetiyor yoğurmak için. Plastik parça hiç rastlamadım, uçları hep çelik aldığımın, metal olsa daha iyi olur tabi

  9. Hayırlı günler Ayşenur Hanım,
    Sayfanızı beğenerek takip edenlerdenim. Tarifleriniz ve anlatımlarınız çok güzel.
    Katmer poçanızı kaç defa yaptım artık bilmiyorum, tadına bakanlardan hep olumlu cevap aldım, tarifi soranları sayfanıza yönlendiriyorum.Ellerinize sağlık.
    Bazı tariflerinizi resimli olarak arkadaşlara versem olurmu, bir kermes hazırlığı için.
    Şimdiden çok teşekkür ederim,

    Allaha emanet.

  10. Ayşenur Hanım ellerinize emeğinize sağlık ….zevkle gezindiğim bi site oldu kekevi.com… önerdiğiniz tariflerin birkaçını denedim, hepsi çok iyi oldu 🙂 sabitlenmiş tariflerim oldu sayenizde…ilginç bi merakım var; tariflerdeki seslendirmeyi siz mi yapıyorsunuz:) ?
    sevgiler:) başarılar:)

  11. Merhaba aysenur hanim sitenizle yeni bulustum cok harika bir site hazirlamisiniz emeginize saglik bende Amerikada yasiyorum gelelli 8 sene oldu bizim evimizdede surekli hamur isleri tuketiliyor ve sizin sayfanizdanda faydalaniyorum size bir sorum olacakti hangi marka unu kullaniyorsunuz bende bir suru marka denedim fakat acmada sorun yasiyorum ozellikle kolay baklava tarifinizi yapmak istiyorum fakat cekiniyorum burdada bir turk arkadasim baklavayi acti fakat tas gibi olmustu daha once de denemesine ragmen ayni sonucu almis.Eger mahsuru yoksa hangi marka unu kullaniyorsunuz sevgiler 🙂

  12. Merhabalar; tarifleriniz pratik ve lezzetli.
    İlgiyle izlemeye devam ediyorum.Ayrıca bir çocuk annesi bir ev hanımı olarak siteyi kurup,videaolarınızı çekebilmeniz de ayrı bir yetenek.Emeğinize ve Elinize sağlık…….Teşekkürler…..

    • Merhaba, teşekkürler ilginize. Tarifler yıllardır mutfakta olmanın tecrübesiyle ve farklı kaynaklardan da yararlanarak çıkıyor. Kendime göre yorumluyorum veya güzel tarifleri deneyip emin olduktan sonra sizinle paylaşıyorum. Siz de yaptıkça eminim kendi fikirlerinizi tariflere katacaksınızdır. Her zaman beklerim

  13. Merhaba Ayşenur hanım, sitenize girdim mi? çıkamıyorum. Tatlı düşkünü biri olarak o tariften o tarife dolaşıyorum. Böyle güzel bir siteyi bizlerle buluşturduğunuz için teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık.

  14. merhaba Ayşenur Hanım çok beğenerek takip ediyorum sizi. ama bi isteğim olacak. izmir köftesi trifinizde işinizi kolaylaştıran malzemelerle ilgili bi video çekeceğinizi söylemiştiniz çoktur bekliyoruz ama video hazırlanmadı. beklediğimiz bi video hazırlarsanız sevinirim bir de videoyu hazırlarsanız eğer memnun kaldığınız mutfak ürünlerinden bahsederseniz sevinirim fırın mikser gibi yeni evleneceğim ve önerilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz şididen teşekkür ederim emeklerinize sağlık 🙂

    • Merhaba Seyma Hanım, ne deseniz haklısınız:) Pek huyum değildir ama bu sefer sözümü tutmakta geciktim farkındayım. En kısa zamanda çekeceğim inş. Madem öyle bende size danışayım. Mesela elektrikli mutfak aletlerini sordunuz. bunun dışında ne gibi ayrıntıları merak edersiniz mesela? Ufak el aletleri, tepsi kalıp vs. yoksa başka aklınızda olanlar varsa bir seri gibi birkaç bölüm çekebilirim mesela:)

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)